Bottega Fragolino este o bautura pe baza de vin, cu o aroma inconfundabila, care aminteste in special de capsunile salbatice aromate.
Dupa zdrobire, , strugurii se macina, lasand pielea in contact cu mustul inainte de a le separa prin presare moale.
Prima fermentare are loc in rezervoare de otel la temperaturi controlate.
Conform metodei Martinotti, a doua fermentare are loc intr-un autoclav si adaugarea de suc de capsuni si arome naturale.
Capsuna este stabilizata la rece, filtrata si imbuteliata.
Culoare: rosie stralucitoare.
Miros: predominant fructat, cu note intense de capsuni salbatice.
Gust: dulce, proaspat, fructat, cu note puternice de capsuni salbatice care amintesc de senzatiile olfactive.
Temperatura de servire: 6-8 ° C.
Asocieri gastronomice: deserturi, produse de patiserie uscate, fructe si in special cu capsuni.
Datorita continutului sau moderat de alcool si a dulceatei placute, este indicat in orice moment al zilei si este sinonim cu sarbatoare si bucurie.
Culoare | Rosie stralucitoare |
---|---|
Miros | Predominant fructat cu note intense de capsuni salbatice |
Gust | Dulce proaspat fructat cu note puternice de capsuni salbatice care amintesc de senzatiile olfactive |
Temperatura de servire | 68 |
Asocieri gastronomice | Deserturi produse de patiserie uscate fructe si in special cu capsuni |