Internetul dă un bobârnac letal acestui mod tradițional de a comunica.
Numai că urmașii noștri nu vor cunoaște farmecul literei scrise; uniformitatea literei electronice anulează ceea ce caligrafia poate trăda : starea de spirit a expeditorului, febrilitatea, incoerența, silueta literei și imaginea plastică a rândurilor; dispare… picătura de cerneală căzută neatent pe hârtie, culoarea însăși a hârtiei nu mai poate da sugestie asupra sentimentului celui care e aplecat emoționat asupra colii.
(Cornel Cotuțiu) Cornel Cotuțiu: Născut în Beclean, jud.
Bistriţa-Năsăud, la 15 februarie 1945.
Licenţiat în filologie (Cluj, 1971).
Profesor de limba şi literatura română.
Din 1975 până în 2008: profesor la Colegiul Naţional Petru Rareş din Beclean; între 1985 și 1989: inspector şcolar.
În perioada 1997-1998: consilier teritorial şef al Inspectoratului pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.
Debut revuistic: în Tribuna (1964).
Redactor, apoi redactor-şef al revistei de literatură, artă şi cultură MINERVA (1990-1999); redactor al publicaţiei Floare de colţ (Beclean, 1990-1992).
Debut editorial cu volumul de nuvele În căutarea altui final.
Membru al Uniunii Scriitorilor din România.
Membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.
Premiul Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Tg.
Mureş, 1995, pentru publicistică; Marele premiu la Concursul Naţional de proză şi critică Liviu Rebreanu , Bistriţa, 2002; Premiul Pavel Dan pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj, 2016; Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler , din partea Președintelui României, Bucureşti, 2004.
Pret vechi 35.0 Lei
Reducere 3%
Trada | Starea de spirit a expeditorului febrilitatea incoerenta silueta literei si imaginea plastica a randurilor |
---|---|
Cotutiu | Nascut in |
Din 1975 pana in 2008 | Profesor la |
Intre 1985 si 1989 | Inspector scolar |
In perioada 1997-1998 | Consilier teritorial sef al |
Debut revuistic | In |
Scoala Ardeleana este un brand românesc dedicat promovării tradițiilor culinare și culturale din Transilvania.
Oferind produse autentice, de la conserve la preparate tradiționale, brandul se mândrește cu respectarea rețetelor ancestrale și utilizarea ingredientelor locale.
Ideal pentru cei care doresc să descopere și să savureze gusturile autentice ale Transilvaniei.