Etolia Nicaragua Finca Los Potrerillos este o cafea boabe proaspăt prăjită, cu un gust foarte fin si dulce de ciocolata neagra cu alune de padure, și cu o aciditate cu note de vin.
Cantitate: 1kg cafea boabe Etolia Nicaragua Finca Los Potrerillos Scor SCA - 84Recolta: 20/21PROFIL PRAJIRE: Potrivit pentru preaparare Espresso ; FiltruMACINARE: Boabe ( Livrare Standard)PERIOADA DE DEGAZARE: Espresso 10 -14 zile ; Filtru 7 zileAcest sortiment de cafea proaspăt prăjită este disponibilă în varianta boabe (standard), livrată în ambalaj special cu supapă de degazare.
CALITATE: SHG EP, Las CampanillasFERMA: Finca Los Potrerillos, Rizo FamilyALTITUDINE: 1000 m - 1250 mVARIETATE: Regiunea Caturra, Castilla, ParainemaPROCESARE: Prin spălareScurt istoric al regiunii Caturra Autostrada Pan-Americana Nord se indreapta spre regiunea centrala a Nicaragua, care, spre deosebire de campiile stropite de vulcan-laguna din Pacific, se caracterizeaza prin geografia sa de inalt relief, precum numeroasele sale dealuri si munti.
In nord-vest, muntii reci din Matagalpa si Jinotega sunt situati astfel ca padurile de nori se amesteca cu plantatiile de cafea.
Una dintre aceste plantatii de cafea apartine familiei Rizo de mai bine de 200 de ani.
Un total de 400 ha le apartin, concentrandu-se pe cultivarea speciala a cafelei.
In 2013, jumatate din copacii lor, in special soiul Caturra, au fost puternic afectati de ciuperca distructiva „roya”.
Ca parte a unui proces ambitios de renovare, ferma a replantat 200 ha cu soiurile rezistente la roia Castilla, Parainema și Marsellesa.
Acest lucru contribuie la o amenajare sanatoasa a intregii ferme, deoarece jumatate din copaci sunt inca tineri.
Familia Rizo isi propune sa abordeze cultivarea cafelei dintr-o perspectiva holistica: de la rasaduri pana la macinarea umeda si uscata, acestea sunt in control total asupra propriei calitati.
Alte 200 ha de padure asigura faptul ca toate cafele sunt cultivate la umbra.
Eforturile lor de reimpadurire se concentreaza pe protejarea faunei si florei native, precum si a surselor de apa.
Aproximativ 250 de angajati lucreaza permanent la Potrerillos, in timpul sezonului de recoltare sunt pana la 1.
000 de persoane.
Majoritatea locuiesc si in zona fermei, Potrerillos furnizand infrastructura, cum ar fi locuinte, mese și o clinică de baza.
Educatia este unul dintre pilonii in care familia crede foarte puternic: una dintre zonele agricole este dedicata doar scolii.
Peste 180 de elevi participa la cursuri de la gradinita pana la un nivel de invatamant secundar.
Exista chiar si facilitati de invatare suplimentare pentru a primi o diploma tehnica in gestionarea fermelor.
Programele scolare complet echipate sunt gratuite pentru copiii care traiesc la ferma, precum si pentru cei din comunitatile invecinate.
Vin.cantitate | 1kg cafea boabe |
---|---|
Sca - 84recolta | 2021profil |
Prajire | Potrivit pentru preaparare |
Filtrumacinare | Boabe ( |
Degazare | Espresso 10 14 zile |
Filtru 7 zileacest sortiment de cafea proaspat prajita este disponibila in varianta boabe (standard), livrata in ambalaj special cu supapa de degazare.calitate | Shg |
Campanillasferma | Finca |
Familyaltitudine | 1000 m 1250 mvarietateregiunea |
Parainemaprocesare | Prin spalarescurt istoric al regiunii |
Rizo isi propune sa abordeze cultivarea cafelei dintr-o perspectiva holistica | De la rasaduri pana la macinarea umeda si uscata acestea sunt in control total asupra propriei calitati |
Educatia este unul dintre pilonii in care familia crede foarte puternic | Una dintre zonele agricole este dedicata doar scolii |