Gama/colectia: Premium Gitana Soiul strugurilor: Cabernet Sauvignon, Merlot si Saperavi Tip: vin rezerva matur, rosu, sec, cupaj Anul recoltei: 2013Podgorie/Zona/Originea strugurilor: Regiunea viticola Valul lui Traian, s.
Romanovca, s.
Filipeni Soluri/Tipul terenului: Cernoziom tipic si carbonatic.
Vinificarea: Strugurii sunt recoltati manual, iar producerea vinului se realizeaza folosind tehnici vinificare clasice si echipamente moderne, de ultima generatie.
Macerarea pe bostina si fermentatia are loc pentru 20 de zile in cazi din lemn de stejar.
Strugurii sunt recoltati manual.
Procesul de vinificare este unul traditional, macerarea pe bostina petrecandu-se timp de 20 zile in cazi din lemn de stejar.
In timpul fermentarii, toate eforturile sunt orientate spre a optimiza extractia aromelor si substantelor colorante.
Dupa terminarea fermentarii alcoolice, vinul este supus procesului de maturare in butoaie mari din lemn de stejar din Krasnodar , unde se va petrece si fermentarea malo-lactica.
Procesul de maturare continua in baricuri de 225 litri pentru o perioada de 18 luni.
Note de degustare: Vizual: rosu rubiniu intens, cu reflexii purpurii.
Olfactiv: buchetul este intens, bogat, cu arome de mure si fructe, la care se adauga nuante de ciocolata, boabe de cafea, lemn dulce si marochin.
Gustativ: echilibrat, structurat, cu taninuri puternice, gust intens si complex si un post-gust rafinat, prelung, de prune si mure.
Alcool: 14, 5% Aciditate totala (g/l): 5, 8 Zaharuri reducatoare: 3, 5Recomandari culinare: Poate insoti carnea afumata, carnea la gratar, ciupercile si alte legume prajite.
E perfect cu vinat, carnea rosie, mancaruri spetiate si cascavaluri mature.
Temperatura/recomandare de consum: 16-18 grade CPotential de invechire: Lung.
Gama/colectia | Premium |
---|---|
Soiul strugurilor | Cabernet |
Tip | Vin rezerva matur rosu sec cupaj |
Anul recoltei | 2013podgoriezonaoriginea strugurilorregiunea viticola |
Soluri/tipul terenului | Cernoziom tipic si carbonatic |
Vinificarea | Strugurii sunt recoltati manual iar producerea vinului se realizeaza folosind tehnici vinificare clasice si echipamente moderne de ultima generatie |
Note de degustare | Vizualrosu rubiniu intens cu reflexii purpurii |
Olfactiv | Buchetul este intens bogat cu arome de mure si fructe la care se adauga nuante de ciocolata boabe de cafea lemn dulce si marochin |
Gustativ | Echilibrat structurat cu taninuri puternice gust intens si complex si un postgust rafinat prelung de prune si mure |
Alcool | 14 5 |
Aciditate totala (g/l) | 5 8 |
Zaharuri reducatoare | 3 5recomandari culinarepoate insoti carnea afumata carnea la gratar ciupercile si alte legume prajite |
Temperatura/recomandare de consum | 1618 grade |
Cpotential de invechire | Lung |