Scrisul poetic mai nou al lui Daniel Sauca cel din Incet foarte incet e apasat de toate fantasmele realitatii care vin sa locuiasca nepasnic in mintea unui om perpetuu incordat si pe deasupra ziarist.
Sobolanul si sarpele vor fi prezente recurente si alarmante.
In cateva poeme versurile sunt sacadate si in mare parte asintactice aratand cu degetul acuzator spre lucrurile din preajma.
Autorul descanta la modul poetic obiectele fizice doar enumerandu-le precum un personaj al lui Gide.
Ajunge astfel la un soi de jurnal din care cronologia e absenta inlocuita fiind cu o forma speciala de timp asteptarea.
Incet foarte incet cuprinde o poezie grea nu doar de sens ci si de viata care se intampla.
Viorel Muresan Toate textele din aceasta placheta au fost publicate in reviste si in carti din 2012 incoace anul aparitiei Clopotelor raiului.
Le-am randuit aici pentru a marca distinct o parte din traseul meu literar din ultimii ani mai precis cel poetic.
Poezii asa cum s-a remarcat contin si paginile volumelor La centru prin nord-vest 2015 si Leprozar.
Ganduri de zi si de moarte 2020 .
Antologia de fata cuprinde si versuri meditatii lirice din amintitele lucrari la fel din antologia bilingva Primavara Poeziei A K lt szet Tavasza 2013-2022 .
Titlul da socoteala de lenea mea in ceea ce priveste scrierea poeziei am marturisit candva ca scriu foarte greu versuri dar cred pana la urma principala vinovata e lenea .
Pe de alta parte Incet foarte incet e in opinia mea si o dare de seama poetica despre creatia ina aflata intr-o continua desfasurare.
Daniel Sauca DANIEL SAUCA n.
31 august 1973 Supur jud.
Satu Mare .
Poet editor publicist manager cultural.
Redactor-sef al revistei Caiete Silvane din februarie 2005 si director al Centrului de Cultura si Arta al Judetului Salaj din octombrie 2010 .
Scoala Ardeleana este un brand românesc dedicat promovării tradițiilor culinare și culturale din Transilvania.
Oferind produse autentice, de la conserve la preparate tradiționale, brandul se mândrește cu respectarea rețetelor ancestrale și utilizarea ingredientelor locale.
Ideal pentru cei care doresc să descopere și să savureze gusturile autentice ale Transilvaniei.