Mierea este o sursa naturala de carbohidrati direct si complet asimilabili, scutind organismul de efort in actul digestiei, ce sustine necesitatile energetice ale organismului, conferind rezistenta la oboseala, dar si un randament mental mai bun.
Pe langa zaharuri, se regasesc si elemente nutritive (minerale, vitamine, aminoacizi liberi si enzime) necesare functionarii optime a organismului uman.
Prezenta vitaminelor (B1 ,B2, B6, vitamina P, vitamina H, vitamina C, acidul pantotenic, provitaminele A si vitamina K), mineralelor (calciul, magneziu, potasiu etc.
) si antioxidantilor in miere o recomanda in cazurile de astenie, in starile de convalescenta si in sustinerea imunitatii.
Beneficii Institutul de Apicultura Miere de Poliflora:Mierea poliflora provenind din nectarul mai multor specii florale, manifesta o activitate enzimatica complexa prin varietatea in fermenti (enzime) ce faciliteaza procesul digestiv, asigurand un mediu optim pentru dezvoltarea microflorei intestinale benefice.
Mierea poliflora se numara printre sortimentele de miere ce prezinta o cantitate insemnata de substante minerale, unele dintre ele (potasiu, selenium, fier, mangan) asigurand necesarul zilnic recomandat,Cristalizarea mierii este un proces natural si o garantie a calitatiiIngrediente Institutul de Apicultura Miere de Poliflora:Miere polifloraInformatii nutritionale/ 100g :Valoare energetica 1254 kj/300kcal,Grasimi – 0,Glucide – 74,5.
Mod de consum Institutul de Apicultura Miere de Poliflora:Consumul de miere se recomanda oricarei categorii de varsta:in cazul copiiilor favorizeaza absorbtia calciului in oase in perioada de crestere si dezvoltare, impiedicand aparitia tulburarilor de crestere,in cazul varstnicilor reduce riscul aparitiei fracturilor, contribuind la mentinerea sanatatii sistemului osos si la o recuperare mai rapida post-fracturi,adultului activ ii asigura echilibrul optim de vitamine, minerale si carbohidrati necesar in perioadele de surmenaj si efort fizic si intelectual intens.
Poliflora | Mierea poliflora provenind din nectarul mai multor specii florale manifesta o activitate enzimatica complexa prin varietatea in fermenti (enzime) ce faciliteaza procesul digestiv asigurand un mediu optim pentru dezvoltarea microflorei intestinale beneficemierea poliflora se numara printre sortimentele de miere ce prezinta o cantitate insemnata de substante minerale unele dintre ele (potasiu selenium fier mangan) asigurand necesarul zilnic recomandatcristalizarea mierii este un proces natural si o garantie a calitatiiingrediente Miere poliflorainformatii nutritionale 100gvaloare energetica 1254 kj300kcalgrasimi 0glucide 745mod de consum Consumul de miere se recomanda oricarei categorii de varstain cazul copiiilor favorizeaza absorbtia calciului in oase in perioada de crestere si dezvoltare impiedicand aparitia tulburarilor de cresterein cazul varstnicilor reduce riscul aparitiei fracturilor contribuind la mentinerea sanatatii sistemului osos si la o recuperare mai rapida postfracturiadultului activ ii asigura echilibrul optim de vitamine minerale si carbohidrati necesar in perioadele de surmenaj si efort fizic si intelectual intens |
---|