Plantarea vitei de vie in tara noastra este un obicei stramosesc.
In afara marilor plantatii de vita de vie ale producatorilor de vin, in aproape fiecare gospodarie din mediul rural se gaseste o plantatie de vita de vie.
Sunt preferate soiurile pentru vin, dar nu lipsesc din gradina si butasii de vie pentru strugurii de masa.
Muscat de Hamburg este un soi de vita de vie pentru masa, boabele au gust intens de muscat.
Are rezistenta mijlocie la inghet, este sensibil la putregai, mana si fainare.
Butasul de vita de vie se deosebeste prin urmatoarele calitati: Soi de vita de vie traditional pentru masa.
Are nevoie de multa caldura si insolatie Ciorchinii sunt de dimensiuni medii spre mari, cu multe boabe pe ciorchine Boabele sunt sferice, de culoare negru - violacee, cu pulpa zemoasa si gust intens de muscat Vita de vie se planteaza primavara cat mai devreme, lunile martie-aprilie, sau toamna in perioada octombrie-decembrie.
Terenul trebuie pregatit riguros inainte.
Este recomandata o perioada de repaus a solului de 3-5 ani, sau dezinfectarea terenului.
Dupa ce terenul a fost curatat, urmeaza fertilizarea lui si desfundarea, daca este nevoie.
Pentru productii de calitate, la plantatiile de vita de vie se aplica tratamente cu fungicide, insecticide, dar si erbicide.
Ghidurile Agroland - Îngrijirea butașilor de viță de vie Urmărește ghidurile noastre și construiește-ti o grădină roditoare.
VEZI GHIDUL.
Calitati | Soi de vita de vie traditional pentru masa |
---|