Ce ne ramane, acum, cand obiectul istorie a devenit in invatamantul nostru un obiect ciopartit? Cine va hotari destinul nostru in memoria lumii? Ignoranta meschina a decidentilor zilei sau energia romanului adevarat? - Cornel Cotutiu Cornel Cotutiu s-a nascut in Beclean, jud.
Bistrita-Nasaud, la 15 februarie 1945.
Licentiat in filologie (Cluj, 1971).
Profesor de limba si literatura romana.
Din 1975 pana in 2008: profesor la Colegiul National Petru Rares din Beclean; intre 1985 si 1989: inspector scolar.
In perioada 1997-1998: consilier teritorial-sef al Inspectoratului pentru Cultura Bistrita-Nasaud.
Debut revuistic: in Tribuna (1964).
Redactor, apoi redactor-sef al revistei de literatura, arta si cultura Minerva (1990-1999); redactor al publicatiei Floare de colt (Beclean, 1990-1992).
Debut editorial cu volumul de nuvele In cautarea altui final.
Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.
Membru al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania.
Premiul I pentru proza la Festivalul Mihai Eminescu , Iasi, 1981; Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania - Filiala Tg.
Mures, 1995, pentru publicistica; Marele premiu la Concursul National de proza si critica Liviu Rebreanu , Bistrita, 2002; Premiul Pavel Dan pentru proza al Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Cluj, 2010; Premiul I.
Sirbu pentru proza al Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Cluj, 2017; Premiul pentru proza al Bibliotecii Judetene Octavian Goga Cluj-Napoca, 2018.
Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler , din partea Presedintelui Romaniei, Bucuresti, 2004.
Pret vechi 35.0 Lei
Reducere 3%
2008 | Profesor la |
---|---|
Intre 1985 si 1989 | Inspector scolar |
In perioada 1997-1998 | Consilier teritorialsef al |
Debut revuistic | In |
Scoala Ardeleana este un brand românesc dedicat promovării tradițiilor culinare și culturale din Transilvania.
Oferind produse autentice, de la conserve la preparate tradiționale, brandul se mândrește cu respectarea rețetelor ancestrale și utilizarea ingredientelor locale.
Ideal pentru cei care doresc să descopere și să savureze gusturile autentice ale Transilvaniei.