Secretele bucatariei calugaresti – Simplu și natural - 213 retete scrise si preparate de Monahul Efrem Derventinul.
Admiratia pentru monahul Efrem - acest om harnic, talentat si smerit - mi-a crescut in mod vizibil pe masura ce l-am cunoscut, ce l-am descoperit.
Dar, in mod particular, m-a surprins prin surasul bonom, prin implicarea directa la coada cratitei , prin varietatea propunerilor culinare, prin simplitatea retetelor, prin costurile reduse de a obtine respectivele feluri de mancare, prin timpul de executie scazut.
O minune de om (e bun la desert!) care raspandeste arome, care-si coloreaza proximitatile cu pastelul combinatiilor sale culinare si care face manastirea un loc al impacarii cu semenii si cu lumea, in care iti doresti sa (iti) revii.
Da, impacarea se poate face si prin masa de obste, prin liturghia dupa liturghie , prin comuniunea in jurul unui blid aburind.
Mancarea calugarească in sine, cat ar fi de buna ca gust, daca nu are o tara de ruga in spate, e doar o efemerida calorica.
Rugaciunea, ca ingredient duhovnicesc, ii dezvolta partea nebanuita, o face hrana vie , o imbogateste sufleteste, o transforma in energie comunitara.
I ar aici parintele Efrem este stapanul acestei transformari, are know-how-ul respectivei tehnici culinar-duhovnicesti! Razvan Bucuroiu.
Lumea Credinței este o publicație dedicată valorilor spirituale și tradițiilor religioase, având ca scop să inspire și să informeze cititorii despre diversele aspecte ale credinței.
Prin articole, interviuri și reportaje, revista abordează subiecte legate de spiritualitate, tradiții, evenimente religioase și stil de viață.
Lumea Credinței își propune să ofere o platformă de discuție și reflecție asupra credințelor și valorilor care unesc oamenii, promovând dialogul interconfesional și înțelegerea diversității religioase.
Fiecare ediție este gândită să aducă un plus de cunoștințe și să încurajeze cititorii să își exploreze propria credință și să descopere frumusețea spiritualității.