Intens, corpolent, luxuriant si opulent.
Interpretarea teritoriala a unui cupaj clasic de Bordeaux, ce exprima potentialul nostru prin posibilitatea comparatiei.
Arome de coacaze negre, afine si visine, condiment si o structura solida bazata pe taninuri usor neimblanzite.
Conditiile climatice au permis obtinerea unei maturitati fenolice inalte, gratie absentei presiunii fitosanitare, care ne-a permis sa recoltam strugurii la momentul potrivit.
Deshidratarea usoara a conferit rotunjime.
Ovas e o colina domoala cu expunere estica.
Sunt cultivate aici doua soiuri de vita de vie pentru vin: Merlot si Cabernet Sauvignon.
Coordonate: 45°50’11”N; 21°35’21”EAltitudine: 220 m peste nivelul mariiClima: Continentala (-15°C iarna; +40°C vara)Sol: Sol slab acid, argilos-mlastinosPrecipitatii: 600 – 800 mm anualDate generaleSoiuri: 45% Merlot, 55% Cabernet SauvignonAciditate totala: 5.
47 g/lContinut de zahar: 1.
86 g/lInvechire in butoaie de lemn: 8 luniInvechire in sticla: 2 luniSe pastreaza la 14°C, la loc uscat si intunecosSe serveste la 18°CAsortare: carne rosie si vanat.
Vin | Merlot si |
---|---|
Sauvignon.coordonate | 455011n |
21°35’21”ealtitudine | 220 m peste nivelul mariiclimacontinentala (15c iarna |
+40°c vara)sol | Sol slab acid argilosmlastinosprecipitatii600 800 mm anualdate generalesoiuri45 |
Sauvignonaciditate totala | 547 glcontinut de zahar186 glinvechire in butoaie de lemn8 luniinvechire in sticla2 lunise pastreaza la 14c la loc uscat si intunecosse serveste la 18casortarecarne rosie si vanat |