Indicatie geografica protejata Stefan Voda.
Feteasca Neagra – unul dintre cele mai remarcabile soiuri autohtone, descris in cronicile moldovenesti inca din secolul al XVI-lea.
Este un adevarat vin moldovenesc, cu un gust si o aroma usor de recunoscut, care se evidentiaza pe fundalul altor vinuri rosii.
Terroir – Purcari, Republica Moldova.
Struguri – Feteasca Neagra 100%.
Recoltare manuala.
Maturare – Nu mai putin de 12 luni.
Culoarea – Rosu de rodie, intens.
Aroma – Complexa, nobila cu nuante de visine suculente, prune uscate si scortisoara.
Gust – Desavarsit, bine structurat, dezvaluie note de fructe negre, prune si ciocolata.
Postgust – De lunga durata cu note de condimentate.
Servire – +16 … +18 °C.
Recomandari gastronomice – Preparate din carne de miel, rata, curcan, cotlete, mezeluri rafinate si branzeturi nobile.